Verandering komt van binnenuit

Wil jij verandering en probeer je steeds de uiterlijke omstandigheden (de buitenwereld) naar je hand te zetten. Je doet ontzettend veel moeite om alles via je wilskracht te bereiken. Maar merk jij dat dit niet tot weinig resultaat geeft. 

Hoe komt dat? Omdat je verandering altijd van binnenuit creëert. Via jouw gevoel. Verander je denken en de zienswijze op de wereld en je verandert de wereld. 

Kijk maar naar verliefde mensen - die de wereld bekijken door een roze bril. Ze zijn verliefd, enthousiast en dus in een hogere trillingsfrequentie. Een heerlijke tijd. Veel mensen kijken terug op deze periode als de beste tijd in hun leven. Hoe komt dat? Doordat je de wereld blij, enthousiast en liefdevol tegemoet treedt - krijg je deze ervaringen en omstandigheden ook terug gespiegeld door het leven. Energie trekt tenslotte dezelfde energie aan (#wet van aantrekking). Juist daarom werken de bach remedies zo goed. Deze druppels zorgen er ook voor dat je van binnenuit verandering creëert. Als jij met meer geduld naar je kinderen kan luisteren (Impatiens en Beech) - merk je ineens dat ze een stuk minder druk zijn (Vervain). 

Dus je pakt de oorzaak (innerlijk) aan in plaats van de symptomen. Natuurlijk is dit kort door de bocht maar ik probeer uit te leggen dat alles een wisselwerking heeft. Ik heb zelf drie kinderen en zij zijn inmiddels uitgegroeid tot gezonde tieners maar hun opvoeding is echt niet altijd van een leien dakje gegaan. Wel heb ik altijd ook gedacht - wat wil dit voor mij zeggen? Het leven houdt je een spiegel voor. En in dit geval niet alleen de moeder maar ook het kind natuurlijk. Dus de een ontwikkelt bijv. meer kalmte en harmonie en de ander meer verdraagzaamheid. Iedereen heeft hierin zijn eigen proces. Het kan ook zijn dat vader en zoon beiden ADHD hebben en dan is het leerproces weer anders. Een ander voorbeeld is als je alleen maar dominante personen (Vine) in je omgeving hebt. Wat wil dat zeggen - dat het de bedoeling is voor jou om assertiever te worden (Centaury). Nee leren zeggen. Tot hier en niet verder. 

Het is aan jou hoe je daarmee omgaat. Met zelfinzicht of met weerstand! Ik weet wel dat als je in de weerstand gaat de omstandigheden verergeren. Maar gelukkig hebben we de remedies om ons te ondersteunen. 

Praktijk het Haagje - Veronique van den Dam - het haagje 22 - 6652 GD  Druten - tel. 0487 510001 of mobiel 06 - 3859 2992  / Rekeningnummer iban NL56 RABO 0112 9693 21 ten name van praktijk het Haagje Druten - Bic code RABONL2U - copyright Praktijk het Haagje - klik hier voor disclaimer.