Bach bloesem en last van de griep?

Als we de kranten mogen geloven dan heeft half Nederland op dit moment griep klachten. Kunnen we hier ook wat mee met de bach remedies? 

Ja zeker. Ook bij lichamelijke klachten kijken we naar hoe we ons voelen. De ene persoon gaat als hij niet lekker is de hele dag in bed liggen (Clematis) en voelt zich vermoeid (Olive). Maar de andere persoon gaat juist door met werken (Oak) en negeert de signalen van zijn lichaam. 

Zo wie zo is Crab apple een goede remedie want deze reinigt zowel lichaam als geest. Ben je vooral in de ochtend gevloerd maar gaat het later op de dag best redelijk dan zou je Hornbeam kunnen nemen. Deze is voor mentale moeheid maar als je eenmaal op bent dan gaat het goed. Bij een heel vol hoofd en last van de holtes kun je ook kijken hoe je je hierbij voelt. Zit je hoofd vol met gedachten dan neem je White chestnut maar heb je teveel prikkels gehad dan zijn Aspen en Walnoot weer meer geschikt. Of misschien voel je je schuldig dat je je ziek meldt en dat jouw collega nu jouw werk moet doen. Neem Pine. Raak je geïrriteerd door je klachten neem dan Impatiens. Dat vermindert irritatie en maakt geduldig. Je kijkt altijd naar hoe je je voelt. En ja dus ook bij griep! Tenslotte zijn lichaam en geest één geheel. 

Praktijk het Haagje - Veronique van den Dam - het haagje 22 - 6652 GD  Druten - tel. 0487 510001 of mobiel 06 - 3859 2992  / Rekeningnummer iban NL56 RABO 0112 9693 21 ten name van praktijk het Haagje Druten - Bic code RABONL2U - copyright Praktijk het Haagje - klik hier voor disclaimer.