Bach bloesem - hooggevoeligheid HSP

HSP = high sensitive person. Het betekent dat iemand hooggevoelig is en er lijken wel steeds meer mensen bij te komen die hooggevoelig zijn. Of het wordt nu gewoon veel meer erkend en er is nu veel meer aandacht voor. Ik zelf ben ook altijd heel erg gevoelig geweest maar ik kan me niet herinneren dat daar toen ik klein was over gesproken werd. Dat is echt iets van de laatste tijd. Je kan behoorlijk last hebben van je hooggevoeligheid maar het is tevens je talent. Jij kan als geen ander aanvoelen wat die ander echt nodig heeft. Vaak kiezen HSP-ers voor een beroep waarbij je met mensen werkt en met helende energie omdat jij je zo goed kan inleven in andermans problemen en klachten. Daar zit meteen ook de valkuil. Je mag meeleven maar niet meelijden. Als je er zelf ook last van krijgt doordat je de klachten van die ander over gaat nemen of zijn of haar stemmingen dan heeft jouw gezondheid daar onder te leiden. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. 

Tip nr. 1 is om heel goed bij jezelf te blijven door middel van je goed te gronden. Doe dus regelmatig aardingsoefeningen zodat je spanningen van je lichaam af kan laten glijden en via je voeten de aarde in kan laten stromen. 

Tip nr. 2 is neem regelmatig tijd voor jezelf want je hebt als HSP-er nu eenmaal tijd nodig om al die prikkels te verwerken. Probeer niet alles op te nemen maar je te beschermen (met energetische oefeningen) zodat het niet allemaal binnen komt bij jou. Reinig bijv. regelmatig je chakra's om alles uit je systeem te krijgen. 

Tip nr. 3 heb je als HSP-er een baan waarbij je met mensen en energie werkt - zorg dan heel goed voor jezelf. In de Sonnevelt opleiding (voetreflex) leerden we in les 1 dat het allerbelangrijkste is om goed voor jezelf te zorgen. Eerst jezelf vullen met positieve energie en goed gronden - en dan pas geven! 

Dus het is belangrijk om de spanning eerst af te voeren (negatieve energie) voordat je nieuwe energie (vertrouwen, vitaliteit, energie, kracht) etc. weer gaat toevoegen. 

Ik zelf heb een ap gedownload waar echt hele leuke meditatie oefeningen en mindfulnes oefeningen op staan. De bodyscan is een hele goede oefening voor als je meer naar je gevoel wilt. Je leert dan om te voelen waar de spanning zit en vervolgens leer je om spanningen uit je lichaam af te voeren. In mijn online cursus ga ik zelf ook meditaties en visualisaties opnemen - hier wordt binnenkort meer over bekend gemaakt. 

Bij de top 10 mixen is mix nr. 9 Aarding het meest passend voor mensen met HSP. 

Clematis zorgt voor een betere binding met de aarde. Impatiens is voor als je snel overprikkeld raakt en Walnoot geeft energetische bescherming. 

 

anekdote: toen ik mijn voetreflex examen deed - was er een open vraag over Aarding en waarom dit zo belangrijk was. 

ik gaf als antwoord: om nieuwe energie op te nemen vanuit de aarde. Maar helaas had ik dus maar de helft goed. Ik was vergeten om toe te voegen: En om spanningen weer af te voeren. En daar gaat het nu juist om - het allerbelangrijkste. Dit is een cirkel. Een energetisch proces. Eerst afvoeren en dan weer toevoegen. 

Dit heb ik altijd onthouden en hier moet ik dus ook altijd nog aan denken als het gaat over HSP - aarding - spanningen - energetische behandeling. 

Praktijk het Haagje - Veronique van den Dam - het haagje 22 - 6652 GD  Druten - tel. 0487 510001 of mobiel 06 - 3859 2992  / Rekeningnummer iban NL56 RABO 0112 9693 21 ten name van praktijk het Haagje Druten - Bic code RABONL2U - copyright Praktijk het Haagje - klik hier voor disclaimer.