Maak jij je vaak zorgen?

De Zon staat in Tweelingen en dat betekent dat het thema Communicatie in deze tijd speelt. Positief hiervan is dat er veel gepraat wordt - verbanden worden gelegd - men heeft zin in korte uitstapjes of in een blog schrijven. Maar het kan ook zijn dat je onder invloed van Mercurius meer gaat nadenken en piekeren. En piekeren is ook een vorm van angst. Door iets eindeloos te analyseren probeer je het onderwerp onder controle te houden. Wat toch niet lukt! Je kunt veel beter via je intuïtie erop vertrouwen dat de uitkomst gunstig is. Dus door een onderwerp eindeloos te herkauwen - verandert er niets aan de uitkomst van het onderwerp. Zet jij echter een intentie van: "ik weet zeker dat het goed komt", dan heeft dat WEL invloed op de uitkomst. Dus VERTROUWEN en ALVAST VOELEN dat het goed gaat komen dat heeft wel invloed op je probleem. Omdat je je dan bezig houdt met de OPLOSSING. 

Als je je veel zorgen maakt dan lig je hierdoor 's-nachts wakker (vooral in de ochtend) en lukt het maar niet om de slaap te vatten. Je kunt ook last hebben van hoofdpijn vooral boven de ogen. 

Heb jij dat een bepaald gesprek of liedje maar eindeloos door je hoofd blijft spelen dan nemen we hiervoor de remedie White chestnut. Deze maakt dat er minder (negatieve) gedachten door ons heen gaan en dat ons hoofd weer helder wordt. Hebben we zelfs last van dwangmatig denken dan kunnen we Cherry plum in combinatie met White chestnut en Crab apple nemen. Ben je teveel overtuigd van je eigen gelijk neem dan Vervain (anderen mogen ook een eigen mening hebben) samen met White chestnut. 

In mijn nieuwe online curus (van Angst naar Vertrouwen) die in het najaar uitkomt wordt ook aandacht besteedt aan zorgen maken en piekeren. Mijn cursus gaat over het overwinnen van angsten maar piekeren valt hier ook onder. Juist doordat we zoveel mentaal bezig zijn, speelt dit bij veel mensen een belangrijke rol. We zijn teveel met ons hoofd bezig en te weinig met het leven zelf. Een goede tip is mediteren zodat we onze geest tot rust brengen. En op tijd onze rechterhersenhelft gebruiken. Dus dat kan zijn bakken, tuinieren, mandala's inkleuren of iets anders waarbij je je handen gebruikt en lekker praktisch bezig bent. 

Wil je persoonlijk door mij een bach bloesem mix laten samenstellen dat kan ook. Vul dan het gratis advies formulier in. 

Praktijk het Haagje - Veronique van den Dam - het haagje 22 - 6652 GD  Druten - tel. 0487 510001 of mobiel 06 - 3859 2992  / Rekeningnummer iban NL56 RABO 0112 9693 21 ten name van praktijk het Haagje Druten - Bic code RABONL2U - copyright Praktijk het Haagje - klik hier voor disclaimer.