Ontspannen op vakantie?

Eindelijk vakantie ... en dan ... genieten maar. Kan jij dat? 

Of moet je eerst een paar dagen flink bijkomen van alle drukte. Het is best een grote overgang van druk, druk, druk naar heerlijk genieten op vakantie. Zeker als je net voor de vakantie een extra tandje hebt moeten bij zetten dan valt dat niet altijd mee. 

Ben jij iemand die flink over zijn grenzen gaat en niet goed let op de signalen van zijn eigen lichaam (zoals hoofdpijn of vermoeidheid)? Dan past de remedie Oak (eik type) bij jou. Deze bach bloesem is voor de trouwe werknemer die houdt van flink en hard werken maar om dan ineens niks meer te hoeven is vaak een te grote omschakeling. Oak zorgt ervoor dat je de volgende keer in ieder geval eerder stopt en dat je beter let op je lichaam en de signalen die het geeft. 

Ben je echt doodop van al dat werken en voel je je innerlijk leeg en is alle energie verbruikt? Neem dan Olive (olijf) in. Dit geeft energie en vitaliteit en het besef dat je energie nivo weer aangevuld dient te worden. Dat kan door uit te rusten en door alleen maar dingen te doen die je leuk vindt. Doe in ieder geval niets wat je energie kost want dan raak je nog meer vermoeid. Olijf is voor als je echt hard hebt gewerkt. 

Ben je vooral mentaal vermoeid doordat je veel achter je PC hebt gezeten dan kun je beter Hornbeam (haagbeuk) innemen. Hornbeam zorgt ervoor dat je zin en motivatie weer terugkomen. 

Walnoot zorgt ervoor dat je kunt loslaten. Alle indrukken maar ook het werk zelf. En Walnoot is ook goed bij overgangsfasen. Zoals bijv. de overgang van werken naar vakantie. 

Ben je in gedachten nog veel bezig met je werkzaamheden en taken dan kun je White chestnut nemen. Deze remedie zorgt ervoor dat je minder gaat nadenken en dat je hoofd weer helder wordt. 

Heb je over het algemeen ook al moeite om te genieten van het leven en ben je te plichtsgetrouw dan is Rockwater de remedie die bij jou past. Door Rockwater wordt je minder star en meer flexibel. Het leert je ontspannen en te genieten van het leven. En zeker op vakantie is dat toch de bedoeling. Je ziet dat je remedies bij elkaar mag mengen (max. 6 stuks). Vind je het moeilijk om te zien welke bach bloesems er bij jou horen - vul dan het formulier voor - gratis advies - in. Wil je meer info over de bach bloesems in het algemeen bezoek dan mijn website www.praktijkhethaagje.nl

Ik hoop dat iedereen vooral geniet van zijn vakantie! Of je nu thuis blijft of weg gaat. Fijne vakantie allemaal!

Praktijk het Haagje - Veronique van den Dam - het haagje 22 - 6652 GD  Druten - tel. 0487 510001 of mobiel 06 - 3859 2992  / Rekeningnummer iban NL56 RABO 0112 9693 21 ten name van praktijk het Haagje Druten - Bic code RABONL2U - copyright Praktijk het Haagje - klik hier voor disclaimer.