Jongeren ervaren steeds meer schoolstress

Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat dit in 15 jaar meer dan verdubbeld is. De jongeren willen ouders niet teleurstellen. Er zit veel druk op leerlingen om te presteren. Er bestaat een beeld dat een hoger niveau beter is. Soms ervaren ze ook studiekeuze als een grote druk. Alsof je voor de rest van je leven moet kiezen. 

Heeft jouw kind ook veel stress vanwege school. De bach bloesems kunnen hier een goede ondersteuning van binnenuit bieden. Neem bijvoorbeeld de remedie Elm - deze bloesem is voor als je je tijdelijk overbelast voelt en erg veel stress ervaart. De druk is te hoog en je voelt de verantwoordelijkheid zwaar drukken. 

White chestnut is voor leerlingen die teveel denken en zich zorgen blijven maken. Zo blijven bepaalde gesprekken in hun hoofd hangen. Pine is voor als je de lat te hoog legt en als je je snel schuldig voelt. Je hebt een slecht geweten en zegt vaak Sorry. Ook Larch is een prima remedie. Met deze bach bloesem groeit je zelfvertrouwen en het gevoel dat je het wel kunt.

Heb jij moeite met studie- of beroepskeuze. Neem dan Wild Oat. Dit is voor leerlingen die niet kunnen kiezen. Er zijn teveel keuzes en je vindt eigenlijk wel alles leuk. Met Wild Oat krijg je meer doelgerichtheid en wordt duidelijker wat de hoofdzaak is en wat bijzaak. 

Je mag tot 6 remedies mengen in 1 mix. Heb je moeite om voor jezelf iets samen te stellen dan is er de mogelijkheid voor - gratis advies - vul dan het formulier in bij mij op de website en je krijgt binnen een paar uur antwoord wat de juiste mix voor jou is. 

 

ga naar - blog algemeen

 

Praktijk het Haagje - Veronique van den Dam - het haagje 22 - 6652 GD  Druten - tel. 0487 510001 of mobiel 06 - 3859 2992  / Rekeningnummer iban NL56 RABO 0112 9693 21 ten name van praktijk het Haagje Druten - Bic code RABONL2U - copyright Praktijk het Haagje - klik hier voor disclaimer.