Bach bloesem en stress

Voel jij je vaak gespannen. Heb je last van verkrampte spieren? Zit jij niet lekker in je vel? 

Werk je veel en lang en heb je moeite om hiermee te stoppen omdat je je overal zo verantwoordelijk voor voelt. Heb je het gevoel dat alles op jouw bordje terecht komt. 

Stress zie je terug in vele vormen. Het hangt ook af van je eigen persoonlijkheid of je stress gevoelig bent. De ene persoon kan meer aan dan de ander. 

Maar als jij het gevoel hebt dat de balans weg is. De balans tussen spanning en ontspanning. En krijg je zelfs lichamelijke klachten hierdoor. Dan is het tijd om er wat aan te doen.

Met bach bloesem therapie kun je verschillende remedies inzetten die hierbij ondersteunen. 

De nr. 1 remedie bij stress is Elm. Voel je je tijdelijk overbelast en of ben je in het ergste geval een zenuwinzinking nabij. Neem dan Elm. Dit helpt je minder verantwoordelijk te voelen voor het werk. Vooral als je veel druk op je schouders ervaart. Zowel letterlijk als figuurlijk.

Ook een goede bloesem bij stress is Impatiens. Ben je ongeduldig en licht ontvlambaar. Of snel geprikkeld en kun je niet veel meer hebben? Neem dan Impatiens - deze remedie geeft meer verdraagzaamheid en kalmte. 

Ben je extreem gespannen en heb je het gevoel dat het echt niet meer gaat dan kun je Cherry plum nemen. Wanneer jij voelt dat je elk moment kunt ontploffen door opgelopen spanningen en stress. Cherry plum geeft ontlading en innerlijke kalmte. Zorgt er ook voor dat mensen gaan praten over wat ze dwars zit. 

Heb je last van gespannen en verkrampte spieren en kun je het werk moeilijk loslaten? Ga je helemaal voor 1 ding en werk je daar keihard aan. Dan kun je het beste Vervain nemen. Aan te vullen met Crab apple (reiniger lichaam en geest). 

Neem je veel spanning op uit je omgeving en krijg je daardoor stress klachten. Denk dan aan Walnoot (energetische bescherming) samen met Aspen (sfeergevoelig).

Rescue remedie is een eerste hulp middel met daarin maar liefst 5 verschillende remedies. Neem je Rescue spray in dan geeft dat onmiddellijk meer rust en kalmte. Heel goed om te nemen in tijden van stress en spanning. 

Ik heb hierboven enkele voorbeelden gegeven maar bij bach bloesem therapie is het de bedoeling dat je bij jouw persoonlijkheid een mix samenstelt.

Kijk bijvoorbeeld bij bach bloesem test in welke eigenschappen jij je herkent.

Je kunt in 3 minuten al zien welke mix bij jou past. Heb je liever wat meer hulp maak dan een afspraak voor een telefonisch consult

Wil je in het vervolg mijn blogs ontvangen - schrijf je dan in via mijn contactformulier. 

Veronique van den Dam - praktijk het Haagje - copyright 2019 praktijk het Haagje - het Haagje 22 - 6652 GD  Druten - Gelderland - NL - tel. 06 3859 2992 - veronique@praktijkhethaagje.nl