Weer naar school

De één gaat graag naar school. De ander kost het wat meer moeite. Hoort jouw kind bij de laatste groep dan kan de schooltijd ineens een strijd worden. 

Want wat is er nu fijner dan dat je kind iedere dag graag naar school gaat!

En of het nu ligt aan dat je kind zich moeilijk kan concentreren in de klas of dat hij weinig zelfvertrouwen heeft, er is altijd een bach remedie die erbij past. Bovendien is het een natuurlijk middel en kan het dus geen kwaad om het kinderen te geven. 

 

Hieronder staan veel voorkomende school problemen met de bijbehorende mix / remedie. 

  • Concentratie probleem = mix nr. 08 Focus en of White chestnut bij teveel piekeren en Wild oat teveel plannen en ideeën / doelgerichtheid. 
  • Weinig zelfvertrouwen = mix nr. 10 Zelfvertrouwen en of Larch bij faalangst / zelfvertrouwen en Mimulus verlegen en bang / moed en durf. 
  • Geen afscheid kunnen nemen = Chichory - moeder wat meer loslaten, Aspen bij vage angsten / geeft vertrouwen, Mimulus bij angst / moed en durf, Walnoot bij wennen aan nieuwe fase in je leven en letterlijk loslaten. 
  • Kind heeft vaak conflicten = Holly - boosheid / liefde en Impatiens - licht ontvlambaar / geduld en kalmte.
  • Is je kind heel erg druk en beweeglijk = Impatiens voor geduld en kalmte en Vervain voor meer ontspanning of mix nr. 07 Kalmte. 
  • Heeft jouw kind totaal geen zin en is het niet gemotiveerd om naar school te gaan. Dan is mix nr. 5 Motivatie het meest geschikt om in te nemen. Je kunt verder denken aan Hornbeam somber en lusteloos / geeft zin en motivatie of aan Wild Rose geen enkele ambitie en blijft bijv. in bed liggen / ambitie komt terug / ideale remedie voor pubers. 

Dit zijn enkele voorbeelden maar de remedies kunnen echt overal voor ingezet worden. Je kijkt gewoon welke eigenschappen je kind heeft (38 bach bloesems) en zoekt daar de remedies bij. 

Er is ook een test die je (evt. samen met je kind) kan doen om uit te zoeken welke remedies er het beste passen. Ga naar bach bloesem test (tip). 

 

Hopelijk kan de bach bloesem therapie wat bijdragen en geeft het precies datgene waar jij of je kind behoefte aan hebben. Het doet eigenlijk niks met de negatieve eigenschap (druk en beweeglijk) maar geeft energie aan de positieve component (geduld en kalmte). En het is 100% natuurlijk en gemakkelijk om in te nemen. Echt een geweldig product! In balans met bach! 

Copyright 2019 praktijk het Haagje - Veronique van den dam - praktijk het haagje - het haagje 22 - 6652 GD  Druten - Gelderland - mobiel 06 3859 2992 of bel naar 0487 - 510 001.