Bach voor Dieren

Op Dierendag besteden we nog wat extra aandacht aan onze dieren.

We zetten ze lekker in het zonnetje met wat lekkers of een extra lange wandeling. 

Wist je dat Bach bloesem therapie ook ingezet kan worden voor dieren.

Ik maak regelmatig een mix klaar voor een hond, kat en zelfs een paard. 

Dieren hebben ook gevoelens!

Zij kunnen ook last hebben van negatieve emoties waardoor ze verandering in gedrag laten zien. Zo heb ik pas nog iets klaar gemaakt voor een jonge labrador pup. Een hele lieve hond maar wel heel erg enthousiast en onstuimig. Volgens de puppy cursus moest Sefa leren afschakelen. Dus leren dat hij op sommige momenten moest rusten en niet steeds aan moest staan. Ik maakte een mix klaar met daarin Impatiens - Vervain - Walnoot - Oak en Rescue remedie. 

Voor de kater Bobbie heb ik ook iets samengesteld. Bobbie is dominant naar de andere dieren (honden en katten) in de buurt. Hij vecht af en toe en komt soms zelfs bloedend thuis. Thuis is hij heel erg lief en laat hij heel ander gedrag zien. Bobbie is als klein katje in het bos gevonden en mee naar huis genomen. Vandaar dat ik Star of Betlehem aan zijn mix heb toegevoegd, samen met Vine - Holly - en Crab apple. Het laatste bericht is dat het een stuk beter gaat met hem. 

Ook bij dieren kijk je dus naar de emoties - gevoelens van het dier. 

Is je huisdier angstig en schrikachtig - geef dan een mengsel van Aspen - Rockrose - Cherry plum en Mimulus.

Blijft je hond maar blaffen en springen tegen bezoek - Vervain en Walnoot.

Heeft hij moeite met alleen thuis zijn - Chichory en Heather. 

Komt je dier uit het asiel / trauma - Star of Betlehem en Walnoot. 

Het fijnste is om de dosering in het drinkwater te doen. Wil je het rechtstreeks in de bek doen zorg dan dat het pipetje niet wordt aangeraakt. Voor de rest is de dosering hetzelfde als bij mensen. 4 x daags 4 druppels. Of doe 16 druppels in het drinkwater. Let erop dat het regelmatig wordt ingenomen en dat het water dus ook wordt opgedronken gedurende de dag. 

Vind je het moeilijk om zelf iets samen te stellen - dat geeft niet - je kunt nu ook een mix op maat bestellen. Zie hieronder. Vul het formulier in en ik stel iets samen voor jouw huisdier. 

Jij wil toch ook dat je huisdier lekker in zijn vel zit?

Dat kan - met bach bloesem therapie. 


Veronique van den Dam - Praktijk het Haagje - het haagje 22 - 6652 GD  Druten - mobiel 06 3859 2992 - iban NL56 RABO 0112 9693 21 ten name van praktijk het Haagje.