Help elkaar in moeilijke tijden!

Omgaan met tegenslag

Het Corona virus verspreidt zich wereldwijd. De media springt er bovenop. Ieder uur nieuwe updates over meer besmettingen en meer doden.

De premier heeft ons gisteravond zelfs toegesproken en uitgelegd dat dit virus nog wel even bij ons blijft. Zijn belangrijkste boodschap was echter ook: Help elkaar, zorg voor elkaar!

De afgelopen dagen hoor ik veel verhalen. Ik hoor over ellende maar ook over mensen die creatief weten om te gaan met alle beperkingen. Denk maar aan het applaus wat vanavond klinkt voor de mensen in de zorg. Of de restauranthouder die slechts de helft van de huur deze maand hoeft te betalen. 
Volgens mij is het belangrijk om voorzichtig te zijn maar ook om je niet te laten laten meeslepen door angst en paniek. Richt je niet teveel op het negatieve nieuws maar juist ook op de mooie verhalen en initiatieven die ontstaan door heel Nederland. 

Bij bach bloesem therapie kijk je altijd naar de onderliggende emoties. Zelfs in moeilijke situaties is het mogelijk om goed bij jezelf te blijven en je niet gek te laten maken. Hoe doe je dat dan? 
Nou door je naar binnen te keren. Sta even stil bij hoe je je voelt en luister bijvoorbeeld naar een geleide meditatie. Ik zelf luister sinds een paar weken naar de meditaties op Mindvalley. Je kunt hier ook een app voor downloaden. De meditaties zijn wel engelstalig maar erg goed. 
Er staan zelfs meditaties op die speciaal gericht zijn op het Coronavirus. "Shielding against Coronavirus", wat zoveel betekent als bescherming tegen het corona virus maar dan op mentaal niveau. Natuurlijk moet iedereen zoveel mogelijk de richtlijnen volgen maar het is zeker net zo belangrijk dat we ons immuunsysteem versterken en geestelijk sterk blijven. We moeten ons niet laten leiden door Angst maar door Vertrouwen. 
HIeronder staan enkele belangrijke remedies genoemd die ons helpen sterk te blijven en om te blijven geloven in onszelf en de wereld om ons heen. 

  • Aspen - vage angst / vertrouwen
  • Mimulus - benoembare angst / moed en durf 
  • Walnoot - je laten beïnvloeden / sterk blijven
  • Larch - faalangst / vertrouwen
  • Rockrose - paniek / kalmte 
  • Cherry plum - extreem gespannen / ontspanning
  • White chestnut - nergens anders meer aan kunnen denken / helderheid 
  • Red chestnut - maakt zich zorgen om familieleden 
  • Gentiaan - depressief met reden, bijv. vanwege ontslag / optimisme
  • Willow - voelt zich slachtoffer, waarom moeten we dit mee maken?

Je mag zelf een mix samenstellen maar je kan ook een mix op maat door mij laten samenstellen. 
Iedereen reageert anders en is uniek. Het kan zijn dat je je extra zorgen maakt om een familielid (red chestnut) of dat je somber bent omdat je minder inkomsten hebt (gentiaan). Dus dat is het mooie van de bach bloesem therapie. Je kunt iets samenstellen dat helemaal gericht is op jouw eigen situatie en op jouw eigen emoties en gevoelens. 
Mijn website is recentelijk vernieuwd en nu nog gebruikersvriendelijker gemaakt. En om dat te vieren worden bestellingen vanaf 20 euro gratis verzonden. Dit is geldig in de maand maart en binnen Nederland. 

Ik wens iedereen veel kracht toe. Weet dat er juist in moeilijke tijden ruimte is voor groei en transformatie!
Let een beetje op iedereen in je omgeving en laten we elkaar helpen! 

Liefs, Veronique 
www.praktijkhethaagje.nl 

Verder heb ik nog een tip - ik houd me ook bezig met essentiële olie en het ultieme middel als bescherming tegen virussen is Tea Tree olie. Dit kun je bijvoorbeeld in een diffuser doen en verspreiden in de lucht of twee druppels in je handen doen en wrijven. Tea tree is anti-viraal en werkt ontsmettend en desinfecterend. Voor de luchtwegen is Eucalyptus een hele goede olie. De oliën zijn overigens niet bij mij verkrijgbaar maar kun je bijv. online bestellen bij Chi. Ik zelf heb hier thuis dagelijks een paar uur een diffuser aan staan in de woonkamer en doe daar afwisselend Tea tree, Eucalyptus en of Breathe (van doTerra) in.  

 

www.praktijkhethaagje.nl