wet van aantrekking

Alles bestaat uit energie - en energie volgt aandacht. Where the attention goes - the energy flows!

 

Met andere woorden - waar je aandacht aan besteedt - datgene wordt versterkt. Waar je je aandacht op richt - dat groeit. 

 

Als ik me richt op de dingen die goed gaan in mijn leven dan trek ik nog meer goede dingen naar me toe. Richt ik me op dingen die niet goed gaan in mijn leven en ga ik klagen dan trek ik nog meer (slechte) omstandigheden aan zodat ik nog meer kan klagen. 

 

Dus - om te krijgen wat ik wil moet ik me niet richten op wat ik niet wil. Ik focus op wat ik wel wil. 

 

Aan alles zitten twee kanten - yin en yang - goed en kwaad. Echt aan alles zit een positieve en een negatieve kant. Pessimistische mensen richten zich op het negatieve. Positieve mensen zien het goede en de mogelijkheden van het leven. De kunst is dus om je zoveel mogelijk daarop te richten. 

 

Denken we negatief zoals - dat kan ik niet of dat lukt me nooit - dan gaat ons gevoel ook in een neerwaartse spiraal. 

Denken we liefdevolle gedachten zoals - ik ben het waard of het leven is fantastisch - dan voelen we ons geweldig en in harmonie. 

 

Probeer je energie nivo te verhogen door je zo goed mogelijk te voelen. Jouw levensdoel is om vreugde te ervaren. Je kunt je trilling verhogen door je te ontspannen en te genieten. Dus niet op zoek gaan naar .... veel spirituele mensen zijn altijd maar zoekende .... maar door in het Hier en Nu te leven en daar tevreden mee te zijn.     Tevreden met het leven wat je nu leidt. Alleen in het NU is geluk te vinden. 

 

Wil je van A naar B dan is de snelste manier om dat te doen volledig tevreden en enthousiast te zijn met het leven wat je leidt bij A - ondertussen wel te dromen over het leven bij B - daar ook een plan voor te maken en actie voor te nemen en dan pas kom je bij B. 

 

Liefde en dankbaarheid hebben de hoogste trilling. Als er 1 ding is waar je mee zou moeten beginnen dan is dat Dankbaarheid - doordat je dankbaar bent is er geen ruimte voor weerstand of negativiteit. En hoe moeilijk je leven nu ook mag lijken er is altijd iets om dankbaar voor te zijn. Er is altijd contrast en vanuit dat contrast (tegenstelling - oppositie) weten wij weer wat we niet willen en gaan we onze geest weer richten op wat we wel willen. 

 

Wees dus dankbaar - alleen al voor het feit dat je een dak boven je hoofd hebt. Een groot deel van onze wereldbevolking weet niet eens zeker of hij vanavond wel een warme maaltijd op tafel heeft. 

 

negatieve gevoelens: 

jaloezie - boosheid - ontevredenheid - haat - wrok - angst - je zorgen maken - weerstand - roddelen - piekeren - stress - spanning - depressie - zware energie - pijn.

 

positieve gevoelens: 

liefde - dankbaarheid - vrolijkheid - optimisme - geloof - kracht - inspiratie - genieten - ontspanning - blijheid - waardering - opluchting - go with the flow - lichte energie.. 

 

Een interessante website die ik leuk vind, is die van www.365dagensuccesvol.nl van David en Arjan "wij geloven dat iedereen kan veranderen". Website voor meer succes in je dagelijks leven met evenementen en zelfs een jaarprogramma. 

 

Vanaf 01 oktober a.s. gaat mijn eerste cursus online. De cursus heet van Angst naar Vertrouwen en is geschikt voor iedereen die zich vaak zorgen maakt of last heeft van (faal) angst en of paniek. In de cursus wordt ook veel gewerkt met de wet van aantrekking - kracht van je gedachten - werken met het energieveld - focus op vertrouwen.

Praktijk het Haagje - Veronique van den Dam - het haagje 22 - 6652 GD  Druten - tel. 0487 510001 of mobiel 06 - 3859 2992  / Rekeningnummer iban NL56 RABO 0112 9693 21 ten name van praktijk het Haagje Druten - Bic code RABONL2U - copyright Praktijk het Haagje - klik hier voor disclaimer.